15.9 C
De Bilt
zaterdag, 13 juli 2024

Nieuwe bewoners Doornsteeg in het groen

Nijkerk – Vorig jaar is in nauwe samenwerking met de vereniging Groei&Bloei, afdeling Nijkerk/Hoevelaken en de gemeente Nijkerk, de eerste van een reeks meet-and-greet avonden georganiseerd voor de nieuwe bewoners van de CO2-neutrale woonwijk Doornsteeg. Het doel van deze avonden was om de mensen van deze duurzame nieuwbouwwijk te informeren over, én enthousiast te maken voor de aanleg van een diervriendelijke, groene tuin met aandacht voor hemelwateropvang. Groei&Bloei, afdeling Nijkerk/Hoevelaken ontving voor deze aanpak een prijs van het landelijke bestuur van Groei&Bloei.

Kennisoverdracht en bewustwording

Een belangrijk doel van de informatieavond was kennisoverdracht en bewustwording van de nadelige effecten van verstening van tuinen (o.a. wateroverlast, plaatselijke klimaatverandering) en de voordelen van een groene tuin (o.a. gunstig voor waterhuishouding, trekt dieren aan, prettiger lokaal klimaat). Het uitgangspunt was om de nieuwe bewoners te stimuleren hun tuinen duurzaam groen in te richten met ruimte voor dieren en daarmee verstening te voorkomen. Om dit te bereiken werd er een lezing gegeven over dit onderwerp, konden mensen zich laten informeren bij de informatiekramen en werd het thema praktisch toegepast bij het speed-daten met de tuinontwerpers en hoveniers.

Overal toepasbaar

Wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk is erg enthousiast: “Een meet-and-greet waarbij Groei&Bloei optreedt als de bindende factor tussen organisaties en doelgroep met inhoudelijke input, kan bij diverse gelegenheden worden toegepast. Duurzaamheid, een groene woonomgeving, dieren/insecten in de tuin, het tegengaan van verstening en regenwateropvang is bij veel nieuwbouwprojecten een belangrijk aandachtspunt. Ik feliciteer Groei&Bloei afdeling Nijkerk/Hoevelaken van harte met de prijs vanuit het bestuur van de landelijke Groei&Bloei”.

Meer informatie

Meer informatie? Kijk dan op de website van Groei&Bloei, afdeling Nijkerk/Hoevelaken https://nijkerk.groei.nl. Meer informatie over de woonwijk Doornsteeg is te vinden op www.woonstek-doornsteeg.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio