10.1 C
De Bilt

Nieuwe marktkramen en verbeterde veiligheid tijdens weekmarkten

Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug heeft nieuwe plannen voor de weekmarkten en kramen vastgesteld. De inrichting van de markten is aangepast en uitgebreid. Hiermee wordt de veiligheid en de doorgang voor nood- en hulpdiensten op de markten gewaarborgd. Ook is er ruimte voor extra kramen. Er worden ondernemers voor deze nieuwe plekken gezocht van ontbrekende producten die het aanbod kunnen verrijken.

Veiliger tussen de kramen

Wethouder Anouk Haaxma: “De warenmarkt is een gezellige ontmoetingsplek voor inwoners en de markt is een fijne aanvulling op het aanbod van de vaste winkels. Door deze gewijzigde inrichting maken we de markten veiliger en kan er een (nog) gevarieerder aanbod komen.”

Er was de wens de doorgang voor nood- en hulpdiensten te verbeteren rond en op de markten in de gemeente. In het nieuwe inrichtingsplan is hiermee rekening gehouden. Ook vraagt het college aandacht voor het verbod om op het marktterrein te fietsen. Het fietsen tussen de kramen en de bezoekers zorgt op dit moment vaak voor onveilige situaties.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio