14.9 C
De Bilt

Nieuwe veilige fietsroute De Werveling geopend

Soest – Vanochtend hebben wethouder Harrie Dijkhuizen, schooldirecteur Koos Bezemer en initiatiefneemster Annette Rijks de nieuwe veilige fietsroute naar De Werveling geopend. Dat deden ze door gratis fietsverlichtingssetjes aan de kinderen van de school uit te delen.

 

Voormalige oversteekplaats onvoldoende veilig

Op verzoek van basisschool De Werveling heeft de gemeente in november 2017 de oversteekplaats bij de Oude Utrechtseweg opgeheven. De oversteek over de Ossendamweg bij de Oude Utrechtseweg was onvoldoende veilig. De oversteek lag in een bocht direct na de verkeerslichten waar auto’s optrekken. Aan de andere kant moesten kinderen twee rijstroken oversteken, waarbij het regelmatig voorkwam dat ze tussen de stilstaande auto’s voor het verkeerslicht op de eerste strook door moesten. Dit was gevaarlijk.

Na opheffing van deze oversteekplaats ontstond een nieuwe situatie, die ook niet wenselijk was. Ouders, begeleiders en kinderen reden vanaf de verkeerslichten bij de Soesterbergsestraat tegen de richting over het fietspad naar de Oude Utrechtseweg.

 

Initiatief nieuwe veilige fietsroute

Annette Rijks, moeder van een kind op De Werveling, heeft een nieuwe veilige fietsroute naar de school bedacht. Het doel is fietsers via de Korte Ossendam te laten rijden en daarmee de drukke verkeerssituatie met veel kruisende fietsers ter hoogte van het tankstation te vermijden.

Dit kan door het realiseren van een poort in het hek op het schoolterrein langs de Ossendamweg. Na de zomervakantie is dit uitgevoerd en nu gereed.

Wethouder Harrie Dijkhuizen: “Wij zijn heel blij dat we zo’n slim idee van een ouder konden realiseren. We verwachten ook dat dit goed gaat werken. Het is een mooie bijdrage aan een veilige uitwerking van het verkeersplan Soest-Zuid”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio