2.1 C
De Bilt

Nieuwe website voor gemeente Woerden en Oudewater

Vanaf maandag 3 oktober gaan de nieuwe websites Woerden.nl en Oudewater.nl live. De vernieuwing is nodig want het systeem achter de website is verouderd. Voor inwoners en ondernemers is de nieuwe website zo ingericht dat ze makkelijker en sneller hun zaken kunnen regelen. Op het apparaat wat ze willen. Ook bespaart de nieuwe website kosten in onderhoud en beheer. Na livegang blijven de gemeenten Woerden en Oudewater de sites verbeteren en testen.

Nieuwe websites makkelijker te gebruiken en toegankelijk

De nieuwe website wordt makkelijker te gebruiken, actueel en beter ingericht op de onderwerpen waar onze inwoners en ondernemers naar zoeken. En is er veel aandacht besteed aan toegankelijkheid en leesbaarheid. Zo is 60% van de websitebezoeken op onze website via een telefoon of tablet. De website is daarom te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes.

Kosten besparen

Woerden.nl en Oudewater.nl delen nu dezelfde techniek. Losse websites van de gemeenten komen zoveel mogelijk onder één van deze websites. Want het uitgangspunt is 1 digitale ingang, 1 soort systeem en 1 contract bij 1 leverancier. Zo zijn de kosten van de contracten lager. Ook bij het onderhoud en beheer in de gemeentelijke organisatie.

Doorgaan met verbeteren

Een website is nooit af. We blijven de website verder ontwikkelen en verbeteren. Na livegang laten we de website opnieuw testen op toegankelijkheid. En gaan we inwoners vragen om de website te testen om klantreizen te verbeteren. Als inwoners en ondernemers na livegang opmerkingen of vragen hebben, dan hoort de gemeente die graag. Mailen kan naar gemeentehuis@woerden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio