5 C
De Bilt

50 jaar Nieuwegein: Herinneringsboom geplant in het Natuurkwartier

Nieuwegein – Er is een herinneringsboom geplant in het Natuurkwartier. Dat gebeurde gisteren, op woensdag 10 november, door burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein, samen met de leerlingen van groep 7 van basisschool OBS De Krullevaar. Deze feestelijke ochtend was ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Nieuwegein én Nationale Boomfeestdag.

Herinneren

Nu het jubileumjaar van Nieuwegein bijna ten einde is wil de gemeente de verjaardag van de stad op een mooie, groene én duurzame manier blijven herinneren. En dat hebben we vandaag gedaan door het planten van de Paulowna tomentosa in het Natuurkwartier. Een mooie boom die in mei vol met prachtige paarse bloemen staat.

Herinneringsboom

“We planten nu een herinneringsboom ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan van onze stad. Het mooie van bomen is, is dat ze zo lang meegaan en dat we iedere keer weer naar de boom kunnen kijken en denken ‘deze boom is een herinnering aan de verjaardag van Nieuwegein!’. En als we goed voor deze boom zorgen dan kunnen ze straks, als Nieuwegein 100 of 150 jaar bestaat, nog steeds naar deze boom kijken!” aldus burgemeester Frans Backhuijs.

Belang van bomen

Naast het planten van de herinneringsboom hebben de basisschoolleerlingen geleerd over het belang van bomen, de natuur en de biodiversiteit. Dit hebben ze onder andere gedaan door het maken van boommandala’s. Een zelfgemaakt kunstwerk waarmee je bomen kunt versieren. Je versiert de boom met takjes, besjes, blaadjes en ander natuurlijk materiaal. Op deze manier hebben we de kinderen spelenderwijs kunnen stimuleren zelf ook een steentje bij te dragen aan een groener Nieuwegein.

het kind zegt “ik heb nieuwe dromen’’

Voor deze gelegenheid heeft stadsdichter Ton de Gruijter een passend gedicht geschreven die hij ook heeft voorgedragen vanochtend. Het gedicht is te lezen op het bord dat bij de boom in het Natuurkwartier geplaatst is, neem daar vooral een kijkje. Het Natuurkwartier is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Ook is het gedicht online te lezen op www.nieuwegein50jaar.nl/activiteiten/herinneringsboom/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio