4.1 C
De Bilt

Nieuwegein is een ‘Max Mobiel’ rijker: een mobiliteitsservice met een sociaal karakter

Op woensdag 2 november hebben wethouder Ellie Eggengoor van gemeente Nieuwegein en Pieter Polman, Managing Director Wereldhave Nederland de Max Mobiel officieel in gebruik genomen. Het is een service waarbij mensen met een mobiliteitsbeperking voor slechts een €1,00 per rit o.a. van- en naar Cityplaza gebracht kunnen worden. Maar het tarief geldt ook voor andere ritten binnen Nieuwegein. De service is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Cityplaza, de Max Mobiel, Gemeente Nieuwegein en Stichting de Ruilfabriek.

Max Mobiel

Arjanne de Vries – asset manager van Cityplaza namens eigenaar Wereldhave – is verheugd met de samenwerking: “Cityplaza is het bruisende stadshart van Nieuwegein: een plek om te ontmoeten. Het is ons doel om het leven van onze bezoekers gemakkelijker en aangenamer te maken. Met een dergelijke service zullen een hoop ouderen en minder mobiele mensen geholpen worden om op een makkelijke en goedkope manier zich te verplaatsen binnen Nieuwegein”.

uc?id=1FpoCAZt P0wBHgw4NyEGkObG9dXQEr2n
Beeld: Wereldhave

Vanaf en tot aan de voordeur

Deze service onderscheid zich van andere mobiliteitsoplossingen door mensen aan de voordeur op te halen en waar nodig nog even mee te lopen tot aan de plek van bestemming. Zo is de halte van de Max Mobiel in Cityplaza op de markt en op Raadstede of in The Point. Naast het vervoer staat ook een gezellig praatje centraal in het concept. Er kan 1 persoon per rit vervoerd worden en er is tevens ruimte voor een rollator, inklapbare rolstoel of hulphond. De ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

Aanmelden als vrijwilliger

Inwoners uit de regio worden, als ze het leuk vinden om mensen te vervoeren in de Max Mobiel, gevraagd om zich aan te melden via 06 20 11 10 22, of via maxmobielcityplaza@citymobielnieuwegein.nl. Meer informatie over de Max Mobiel is te vinden op Nieuw: de max mobiel! (cityplaza.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio