Nieuwegein nodigt inwoners uit om historie te delen

Nieuwegein – De gemeente Nieuwegein wil haar historie zichtbaar en toegankelijk maken voor inwoners en bezoekers. Daarvoor gaat de gemeente samen met inwoners een plan maken. De gemeente nodigt inwoners uit om op woensdagavond 23 mei 2018 samen verhalen op te halen over bijzondere historische gebieden en plekken in de stad.

Rijke historie

Nieuwegein heeft een rijke geschiedenis, hoewel de gemeente vaak gezien wordt als
een stad met hoogbouw, vele woonwijken en bedrijventerreinen. Nieuwegein heeft meer: winkels, uitgaansgelegenheden en recreatiemogelijkheden, maar ook een 6.000 jaar oude bewoningsgeschiedenis, prachtige kastelen en een bijzonder strategisch stelsel van kanalen en sluizen. Daarover zijn vele verhalen te vertellen.

Bijeenkomst

De gemeente nodigt geïnteresseerde inwoners uit om mee te denken welke belangrijke plekken en verhalen uit de historie van Nieuwegein we beter zichtbaar en toegankelijk kunnen maken. De avond wordt gehouden op woensdag 23 mei van 19.00 uur tot 21.30 uur in De Lantaern, Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein. Geïnteresseerden kunnen zich tot 17 mei 2018 aanmelden via d.vanderkooij@nieuwegein.nl.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwegein.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img