4.2 C
De Bilt

Nominatie Beste Bouwproject met PKVW-certificaat 2022 voor Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost

Veenendaal – Drie organisaties zijn genomineerd voor de prijs voor Beste Bouwproject met Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat 2022. De jury ging onlangs op locatiebezoek bij de genomineerden: Servatius Wonen & Vastgoed, Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost Beheer B.V. en Woonstad Rotterdam. De winnaar wordt op 29 juni bekendgemaakt op de Veilig Wonen Dag in Utrecht.

In Veenendaal werd de jury ontvangen in het i-centrum Veenendaal-oost, waar zij een korte presentatie kregen bij de maquette. Nadat al hun vragen waren beantwoord, werd nog een kort bezoek aan de wijk gebracht.

Nieuwbouwwijk Veenendaal-oost

Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO) ontwikkelt de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost en heeft zich van het begin af aan ingezet om het PKVW tot een succes te maken. Als publiek-private onderneming slaagt zij er in om samen met de in Veenendaal-oost opererende ontwikkelaars en bouwbedrijven alle woningen en appartementen het PKVW-certificaat te laten krijgen.

Veilige wijk

Het deelplan ‘Buurtstede’ heeft in 2020 het certificaat Veilige Wijk gekregen. Alle ongeveer 1.200 woningen zijn gecertificeerd met het certificaat Veilige Woning. In het deelplan ‘Veenderij’ zijn tot nu toe ruim 700 woningen gerealiseerd en van het certificaat Veilig Woning voorzien. Als dit deelplan volgend jaar klaar is, krijgt dit bij een positieve inspectie ook het certificaat Veilige wijk. Wat dan nog rest, is het deelplan ‘Groenpoort’ met een capaciteit van bijna 1.000 woningen. Hiervoor zijn de voorbereidingen in volle gang.

ENKABO adviesbureau uit Veenendaal heeft OVO voorgedragen voor deze prijs. Meer weten over het Politiekeurmerk? www.politiekeurmerk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio