10.4 C
De Bilt

Noordschil en Drie Eiken krijgen opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen 

De bedrijventerreinen Noordschil en de Drie Eiken hebben met succes de audit doorstaan en hebben daarmee opnieuw het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken ontvangen. De hechte samenwerking tussen gemeente, NoordEik namens de ondernemers, brandweer, politie en Securitas werpt hiermee haar vruchten af om de bedrijventerreinen veiliger en schoner te maken.  

De samenwerking voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-b) op de bedrijventerreinen in Baarn is gestart in 2017 op initiatief van de gemeente en de lokale ondernemers. Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en beveiligers afspraken maken om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer aan te pakken.

Noordschil en Drie Eiken weer voor 3 jaar ‘geslaagd’

Elke drie jaar moet er opnieuw ‘examen’ worden gedaan. De laatste maanden is dan ook hard gewerkt door de werkgroep, met als resultaat dat de Noordschil en de Drie Eiken geslaagd zijn voor de audit. Hiermee zijn de bedrijventerreinen gecertificeerd voor de jaren 2024 t/m 2026.

Wethouder Mark Veldhuizen is zeer tevreden over het resultaat. “Een goed onderhouden en veilig bedrijventerrein is essentieel voor het ondernemersklimaat en het voorkomen van leegstand en criminaliteit. Het is dan ook heel belangrijk dat alle betrokken partijen elkaar goed weten te vinden. KVO-b bevestigt hiermee haar waarde.” 

Knelpunten weggenomen 

Henk van Asch en Gijs Dorrestijn van bedrijvenvereniging NoordEik zijn ook tevreden, en zien daarnaast nog mogelijkheden voor verdere verbetering voor de Noordschil en Drie Eiken. “De algemene indruk is goed. Momenteel zijn er op de bedrijventerreinen weinig problemen. De bedrijventerreinen zijn schoon en veilig, en door het goede contact met de gemeente hebben we de afgelopen jaren al een aantal knelpunten weg kunnen oplossen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld samen gezorgd voor betere bebording.” 

Momenteel richt NoordEik zich op belangrijke initiatieven, waaronder het optimaliseren van de Hermesweg en het parkeren bij de Drie Eiken. Een ander aandachtspunt is het werven van meer leden voor de bedrijvenvereniging NoordEik. Meer deelnemende bedrijven maakt het makkelijker om collectieve acties op te zetten. 

Positieve ontwikkelingen 

Projectleider KVO-b Jack van de Gevel heeft de afgelopen jaren een goede samenwerking zien ontstaan voor de Noordschil en Drie Eiken. De verschillende samenwerkende partijen weten elkaar inmiddels goed te vinden en er is al veel werk verzet. “Ondernemers ervaren dit ook zo, en we kijken dan ook tevreden terug op de afgelopen periode. We willen de komende jaren verder op de ingeslagen weg want er blijft werk aan de winkel. De werkgroep zet zich de komende jaren in om alles op orde te houden.” 

Veiligheidsgevoel 

Het KVO-b draagt bij aan het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en inwoners. Ook stimuleert het een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere betrokken partijen. Bijkomend voordeel van het keurmerk is dat er verzekeraars zijn die ondernemers korting geven op hun verzekeringspremie. De gemeente en bedrijvenvereniging zorgen ervoor dat geïnteresseerde ondernemers het certificaat ontvangen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio