11.7 C
De Bilt

Ondergrondse restafvalcontainers verder verbeterd: minder storingen

Leusden – Gemeente Leusden gebruikt de eerste maanden van het Nieuwe Inzamelen om startproblemen met de ondergrondse containers te verhelpen.

Technische aanpassing ondergrondse containers

In de afgelopen drie weken heeft de gemeente een technische aanpassing aan alle ondergrondse restafvalcontainers gedaan, waardoor er veel minder afvalzakken blijven vastzitten. De gemeente ziet in de eerste week na de aanpassing al een daling van negentig procent van het aantal meldingen.

Nieuwe inzamelen

In juli begon in het Leusden het Nieuwe Inzamelen, waarbij restafval naar de containers wordt gebracht. In 2017 is dit nog gratis, om zo in de eerste maanden in van het Nieuwe Inzamelen zogenaamde startproblemen te kunnen verhelpen. Uit meldingen bleek dat het aantal vastzittende zakken een van die problemen was. De techniek van de ondergrondse containers lag hieraan ten grondslag, maar is inmiddels dus aangepast. Ook kon met de aanwezigheid van de BOA Nieuwe Inzamelen problemen rondom de containers in een vroeg stadium worden verholpen.

Deze aanpassing zorgt voor een daling van negentig procent van het aantal meldingen. Toch blijft het melden van storingen belangrijk. Naast deze aanpassing werkt de gemeente ook aan het optimaliseren van de ‘volmelders’. Deze melders helpen met het tijdig legen van de container.

©Gemeente Leusden
©Gemeente Leusden
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio