1.4 C
De Bilt

Onderzoek gebruik parkeerplaatsen in centrum Oudewater

Oudewater – Eind augustus en begin september voert DataCount namens de gemeente Oudewater een onderzoek uit, in en rond het centrum van Oudewater, naar het gebruik van parkeerplaatsen.

Inzicht in parkeerplaatsen

Met de uitkomsten van het onderzoek hoopt de gemeente meer inzicht te krijgen in het gebruik van de openbare parkeerplaatsen. Hoe lang staan auto’s op de beschikbare plekken en uit welk postcodegebied komen ze? Daar komt DataCount achter door zes karakters van de kentekenplaten te noteren. Die informatie koppelt het bedrijf aan de gegevens waarover de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) beschikt.

Geen persoonlijke gegevens

Op die manier weten de onderzoekers uit welk postcodegebied de parkeerders komen. Voor alle duidelijkheid: er is geen koppeling met huisnummers, naam- of adresgegevens. En na afloop van het onderzoek vernietigen DataCount en de gemeente alle gegevens.

Masterplan Binnenstad

Het parkeeronderzoek vloeit voort uit het zogenaamde Masterplan Binnenstad dat de gemeenteraad in 2017 heeft vastgesteld. Daarin staat dat Oudewater de komende jaren de openbare ruimte van de binnenstad nog meer allure gaat geven, waaronder een verfraaiing van de inrichting van de straten in het stadshart. Het in beeld brengen van de huidige en in de toekomst gewenste parkeercapaciteit is daar een onderdeel van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio