1.7 C
De Bilt

Onderzoek naar kwaliteit Vechtbruggen in de gemeente

Stichtse Vecht – De renovatie van de Vechtbrug in Breukelen stond gepland voor 1e kwartaal 2018. Bij de voorbereidingen van de geplande renovatie bleek dat de brug in slechtere staat is dan voorzien. Daarom wordt nu onderzocht wat de beste optie is voor de brug: grondig renoveren of toch vervangen.

Alle bruggen onderzoeken

Naar aanleiding hiervan heeft het college besloten om dit voor alle Vechtbruggen te onderzoeken. Het onderzoek moet leiden tot een meer jaren onderhouds- en vervangingsprogramma voor alle Vechtbruggen.

Berekenen kosten over periode van 100 jaar

Voor iedere brug wordt berekend wat de meest duurzame optie is. Daarbij worden drie opties onderzocht, bekeken over periode van 100 jaar.

  • Kleinschalig onderhoud/renovatie.
  • Grootschalige renovatie.
  • Vervanging

Het kan zijn dat renoveren op de korte termijn voordelig is, maar op langere termijn duurder uitvalt. Wanneer dit inzichtelijk is kan er voor iedere brug een onderbouwd plan gemaakt worden. De resultaten van het onderzoek worden in het voorjaar verwacht.

Vechtbrug Breukelen

Om de brug komend vaarseizoen veilig mee te laten draaien worden komende periode een aantal kleine werkzaamheden uitgevoerd: er worden een aantal lagers vervangen en de tandwielen worden opnieuw uitgelijnd. De veiligheid van de brug is dan ook niet in het geding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio