13.3 C
De Bilt

Onderzoek nepprofielen: Camstra handelde alleen

Zeist – Het onderzoek naar het gebruik van nepprofielen op Facebook door de ex-fractievoorzitter van GroenLinks Zeist, Ronald Camstra, is afgerond. De externe commissie komt na data-onderzoek en uitgebreide interviews met 27 personen binnen en buiten de politiek tot de conclusie dat Ronald Camstra alleen gehandeld heeft, en dat niemand binnen GroenLinks Zeist hiervan op de hoogte was.

Afstand van nepprofielen

Nogmaals neemt GroenLinks krachtig afstand van het gebruik van nepprofielen op social media en het herhaaldelijk ontkennen hiervan door Camstra. Juist voor een volksvertegenwoordiger is zuiverheid en nuance in het debat essentieel voor de politieke meningsvorming, en het onder een andere naam spreken doet fors afbreuk aan het vertrouwen in de politiek. Samenwerking, in het bijzonder in de raad, vraagt elkaar vertrouwen, telkens afstemmen, verschillen accepteren en elkaar in het midden ontmoeten.

Opluchting en hernieuwde energie

GroenLinks reageert met opluchting op dit rapport en richt haar blik op de toekomst. Met hernieuwde energie zet de fractie haar politieke werk voort. Onder leiding van de nieuwe fractievoorzitter Roel van Nieuwstadt en het bestuur gaat GroenLinks Zeist aan de slag met de aanbevelingen van de commissie. Het rapport is integraal aangeboden aan de raadsleden van Zeist, en is te downloaden van de website van GroenLinks Zeist.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio