5.3 C
De Bilt

Ontdek Utrechts Landschap met de gratis Beleefkaart

Utrecht – Utrechts Landschap merkt dat veel mensen de natuur in hun eigen omgeving beter willen leren kennen en geeft daarom een Beleefkaart cadeau. Op de kaart staan de mooiste natuurgebieden en tips voor wandel- en fietsroutes. Utrechters kunnen de Beleefkaart aanvragen via www.utrechtslandschap.nl/ontdek.

Volop wandel- en fietsmogelijkheden

De provincie Utrecht is afwisselend, met heide, bossen, zandverstuivingen, veenweide en riviernatuur. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Ga lekker op pad en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral heel leuk!

Zorg voor elkaar en de natuur

Ook in de natuur is het belangrijk om de coronarichtlijnen te volgen. Wees zuinig op elkaar én op de natuur! Houd afstand, blijf op de paden en neem afval weer mee naar huis. Controleer voor vertrek even op www.utrechtslandschap.nl of de hond mee mag naar een gebied. De informatiecentra van Utrechts Landschap zijn op dit moment nog gesloten. Zodra ze weer open gaan, is dat te lezen op de website van Utrechts Landschap.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 745 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en ruim 60 Bedrijfsvrienden. Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de volgende generaties. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio