20.3 C
De Bilt

Onthulling van een nieuwe ontmoetingsplek en “Penning van Verdienste”

Wijk bij Duurstede – Op 4 september 2020 is aan de Prins Hendrikweg een tafel onthuld, een nieuwe ontmoetingsplek in Wijk bij Duurstede. Een plek om stil te staan en in gesprek te gaan met elkaar, spontaan, face tot face en met betekenis. Deze symboliek sluit aan bij het gedachtengoed van Henk van Ravenhorst, voormalig directeur/eigenaar van WijkInContact.

Nieuwe directeur/eigenaar

Henk heeft zijn organisatie onlangs overgedragen aan de nieuwe directeur/eigenaar van WijkInContact Marlous Dijk, om zich optimaal te kunnen richten op zijn gezondheid. De tafel is aangeboden door alle medewerkers en vrijwilligers van WijkInContact en de gemeente onderhoudt de tafel. Henk mocht deze onthullen in het bijzijn van naasten en direct betrokkenen. Hij was totaal verrast.

Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede voor Henk van Ravenhorst

Na de onthulling reikte locoburgemeester Wil Kosterman de Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede uit aan Henk. Henk komt in aanmerking voor deze onderscheiding, omdat hij zich op bijzondere, niet aflatende wijze, gedurende lange tijd verdienstelijk maakt voor de gemeenschap van Wijk bij Duurstede in het algemeen en de kwetsbare medemens in het bijzonder. Zijn bijzondere persoonlijke betrokkenheid en inzet zijn niet in uren uit te drukken. Hij toonde zich de afgelopen 20 jaren zeer actief, bevlogen en onvermoeibaar, als directeur-eigenaar van De Rode Loper, later WijkInContact en als vrijwilliger voor CDW en de kerkelijke gemeenschap.

Bij ‘WijkInContact’ staat de hulpvraag van de cliënt centraal. Werken vanuit contact en nabijheid, dat typeert de aanpak van Henk. Eenvoudig, doch zeer vooruitstrevend.

Henk is voortdurend in beweging. Met zijn zeer proactieve en innovatieve inzet ten behoeve van de Wijkse gemeenschap in het algemeen en kwetsbare inwoners in het bijzonder draagt hij bij aan de kwaliteit van (samen)leven in onze prachtige gemeente. Een visionair met een groot sociaal hart, die een blijvende indruk achterlaat. Zo luidt de tekst op de oorkonde, behorend bij deze Penning van Verdienste.

Henk liet weten dat hij de Penning van Verdienste draagt namens alle medewerkers van WijkInContact.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio