14.8 C
De Bilt

Op 21 plekken luiers inleveren voor hergebruik

Zeist – Inwoners van de gemeente Zeist konden al langer luiers of incontinentiemateriaal inleveren om te laten recyclen. Het aantal locaties is nu uitgebreid van 12 naar 21 locaties. Dit zijn vaak kinderdagverblijven of scholen. Er zijn locaties in Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide. Zo kunnen inwoners hun luiers snel kwijt, bovendien worden ze hergebruikt tot nieuwe producten.

Locatielijst online

Alle 21 inzamellocaties zijn te vinden op www.zeist.nl/luiers. De link verwijst naar de site van RMN. De bezoeker moet daar postcode en huisnummer intikken en krijgt dan de complete lijst te zien. Ook vindt men er een kaart met de locaties die het dichtst in de buurt liggen van het eigen huisadres.

Luiers worden bloempot

Ingeleverd materiaal worden gerecycled tot biogas en plastic korrels. Van die korrels worden weer andere producten gemaakt, bijvoorbeeld bloempotjes, tassen, plastic emmers en flessendoppen.

RMN-app

Meer informatie over waar inwoners verschillende soorten afval kwijt kunnen, staat in de app van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Deze app geeft ook een signaal als er een kliko aan de weg moet worden gezet. De app is gratis te downloaden in de appstores.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio