14.8 C
De Bilt
vrijdag, 22 september 2023

Opening cultuurhistorische fietspuzzeltocht

Lopik – Op vrijdag 29 juni 2018 om 12.30 uur wordt het startschot gegeven voor de cultuurhistorische puzzeltocht door Lopik. Deze puzzeltocht is samengesteld door de gemeente Lopik en de Stichting Kunst en Cultuur Lopik en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Met deze puzzeltocht kunnen bewoners en bezoekers in Lopik kennismaken met het vele erfgoed dat Lopik rijk is. Want Lopik is prachtig!

Wedstrijd

In de periode juni-september kan iedereen de puzzeltocht op eigen gelegenheid fietsen en daarbij meedoen aan een wedstrijd. De wedstrijdperiode duurt tot 7 september 2018. Daarna blijft de route (digitaal en via een boekje) beschikbaar.  De informatie wordt na afloop vertaald in het Engels en het Duits – voor de buitenlandse toeristen in de regio.

Deelnemers kunnen een wedstrijdformulier afhalen bij drie horecagelegenheden in de gemeente (De Manebrug in Lopik, de Roode Leeuw in Lopikerkapel en de Wielewaal in Willige Langerak). De ingevulde formulieren moeten ook weer worden ingeleverd op één van deze drie horecagelegenheden. Dit kan tot vrijdag 7 september 18.00 uur (bij de Manebrug tot zaterdag 8 september 15.00 uur).

Prijsuitreiking tijdens Open Monumentendag op 8 september

Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag en organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Lopik een evenement op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik-dorp. Om 16.00 uur is daar de prijstrekking.

Prijzen

Hoofdprijs van de puzzeltocht is een ballonvaart over de Lopikerwaard. Tweede en derde prijs zijn respectievelijk een gezinsweekend in een Hooiberghut in Cabauw en een overnachting in een B&B in Benschop.

 

Wij wensen alle deelnemers veel plezier met de puzzeltocht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio