15 C
De Bilt

Opening vaccinatielocatie in Lopik

Lopik Op donderdag 1 juli a.s. opent de GGD regio Utrecht (GGDrU) een vaccinatielocatie in Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik. Wethouder Johan van Everdingen: “Om het coronavirus onder controle te houden, is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat dat nu ook in Dorpshuis De Schouw kan.” De Schouw wordt in de maanden juli, augustus en september elke donderdag gebruikt voor de vaccinatie van inwoners uit de negen kernen van de gemeente Lopik. Uiteraard kunnen inwoners ook gebruikmaken van de andere vaccinatielocaties in onze regio.

Vaccinatielocatie

Op de vaccinatielocatie in Dorpshuis De Schouw worden op geordende en professionele wijze, conform richtlijn, de vaccinaties uitgevoerd. De locatie is ‘COVID-19-proof’, goed bereikbaar en t/m september beschikbaar. Vanaf 1 juli wordt er elke donderdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op afspraak gevaccineerd. De Rijksoverheid bepaalt de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. Alle inwoners van 18 jaar en ouder hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen van het RIVM of de huisarts.

Eigen keuze

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en behouden we de vrijheden die we nu terugkrijgen.

Naast vaccineren blijft het testen bij klachten van groot belang. Heb je dus klachten, laat je testen en maak een afspraak via www.coronatest.nl of bel naar 0800-1202.

Wilt u meer weten over de vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351. Meer weten over de vaccinatielocatie? Neem contact op met GGDrU via telefoonnummer 030-630 54 00 of kijk op www.ggdru.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio