24.3 C
De Bilt

Opening vernieuwd schoolplein basisschool De Regenboog in Lopik

Op maandag 7 november a.s. opent wethouder Gerrit Spelt het vernieuwde schoolplein van Christelijke basisschool De Regenboog in Lopik. Het schoolplein heeft een metamorfose ondergaan waarbij de kinderen een duidelijke stem hebben gehad.

Schoolplein

Het schoolplein is vernieuwd omdat de school mee wil gaan in de tijd en de ontwikkeling van kinderen. Er zijn meer speelmogelijkheden zodat kinderen meer kunnen bewegen en hun sociale ontwikkeling wordt bevorderd. Directeur Pieter van Dijk: “De nieuwe inrichting van het schoolplein is onder andere ingegeven door de afgelopen coronaperiode. We zagen vooral op sociaal gebied een achterstand ontstaan en dan is meer en beter spelen in de pauze een goede ingreep want ‘meer spelen, betekent meer ontspanning’.

Deels uit overheidsgeld corona-achterstanden betaald

De school heeft een deel van het overheidsgeld om corona-achterstanden in te halen, besteed aan dit project. Bewegend leren krijgt ook een plaats in het onderwijs. Daarom is een stenen bank gemaakt en zijn er ideeën om taal en rekenen op sommige momenten naar het plein te verplaatsen.

De kinderen van de school hebben duidelijk een stem gehad in de plannen. Zij wilden vooral verstopplekken en een glijbaan. De schommels van de voormalige christelijke basisschool Eben Haëzer uit Jaarsveld, hebben een nieuw leven gekregen op het plein. De school ziet dubbel zoveel kinderen op het nieuwe plein spelen, zij is erg tevreden over het resultaat.

Groen aanleggen

Op 4 november wordt het groen verder aangeplant. Ouders komen daarbij helpen. Op maandag 7 november komt de nieuwe wethouder van onderwijs, Gerrit Spelt het (ver)nieuw(d)e plein officieel openen. Kinderen, ouders, leerkrachten en directie zijn daar bij aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio