14.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Feestelijke opening zwembad Lobeke, wethouder en kinderburgemeester halen nat pak

Op donderdag 28 april 2022 haalden wethouder Johan van Everdingen en kinderburgemeester Lotte Roodenburg een nat pak tijdens de feestelijke opening van het openluchtzwembad Lobeke. Het zwembad opende om 13.30 uur officieel haar deuren. Op deze eerste middag van het zwemseizoen was de toegang gratis.

Na een openingswoordje door badmeester Ben Oskam spraken zowel wethouder Johan van Everdingen als ook voorzitter Dieny Scheffer van de Stichting Vrienden van Lobeke het publiek toe. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt door veel vrijwilligers. Het zwembad en terrein liggen er weer mooi bij en dat is mede gelukt door (gulle giften van) sponsors. Kinderburgemeester Lotte Roodenburg vindt het belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma halen en noemt het zwembad ‘supergezellig’.

Smulhut

Voordat het zwembadofficieel werd geopend, opende kinderburgemeester Lotte Roodenburg ook de ‘Smulhut’. De ‘Smulhut’ is een horecapunt voor de lekkere trek na het zwemmen en wordt gerund door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Lobeke. De opbrengst komt ten goede van de stichting.

Nat pak

Na de opening van de ‘Smulhut’ stapten wethouder Johan van Everdingen en kinderburgemeester Lotte Roodenburg op een drijvend vlot en hebben zij de samen met de kinderen op de kant de ‘Vogeltjesdans’ gedanst. Dat leidde uiteindelijk tot een nat pak. Voor de kinderburgemeester was dat overigens geen probleem, zij is in het bezit van maar liefst zes zwemdiploma’s; naast A,B en C ook Lobeke 1 en 2 en zwemvaardigheid.  

Zwembad

Zwembad Lobeke heeft een 25-meter-bad, een instructiebad en een kleuterbadje, alle drie met een glijbaan. Alle baden worden verwarmd tot een watertemperatuur van minimaal 23 graden. Bij het kleuterbad, het instructiebad en op de ligweide staan verschillende speel-attributen en nieuwe parasols. In Zwembad Lobeke kan iedereen zwemmen en plezier hebben op zijn of haar eigen niveau. Zwembad Lobeke leidt op voor 15 verschillende diploma’s en brevetten. Natuurlijk zijn er ook dit seizoen voor jong en oud weer mogelijkheden tot recreatief zwemmen. Buiten openingstijden is het zwembad te huur voor bedrijfsuitjes of verjaardagen.

Vrienden van het Lobbeke
Pieter Buijs, Jimmy van Hoorn, Larissa Verweij, Peter Schep, Rob Verheul, Rogier Schouten, Ingrid v/d Hek, Dieny Scheffer en Ilse Bergstra’. Op de foto ontbreken Hanneke v/d Velde en Edwin Bergstra – Foto: gemeente Lopik

Stichting Vrienden van Lobeke

De Stichting ‘Vrienden van Lobeke’ is verantwoordelijk voor het realiseren van diverse resultaten voor het zwembad.

De gemeente is eigenaar van het zwembad en de werkgever van het zwembadpersoneel. De gemeente richt zich op het aanbieden van de basis in de zwembadprogrammering. De Stichting legt zich toe op het realiseren van de extra’s in het zwemaanbod en de dienstverlening. Meer informatie is te vinden op www.zwembadlopik.nl

Meer informatie, openingstijden en gedragsregels vindt u op www.zwembadlopik.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio