15 C
De Bilt

Orange the World 2022 ook gesteund door gemeente Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de wereldwijde campagne Orange the World. Daarom hesen burgemeester Frans Backhuijs, wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten samen met Resie Meisters (presidente van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht) de Orange the World vlag. Ook kleurt stadstheater DE KOM tijdens de campagne oranje.

Orange the World

Burgemeester Frans Backhuijs “Wij vinden het heel belangrijk om met dit oranje gebaar extra aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Als overheid, inwoners, hulpinstanties en ondernemers hebben we elkaar nodig om dit geweld terug te dringen en te voorkomen. Samen kunnen we een groot verschil maken in het leven van een vrouw.”

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag is de jaarlijkse campagne Orange the World gestart die tot 10 december duurt.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

Dit jaar is preventie het thema van de campagne. Bij de aanpak van geweld ligt de nadruk vaak op signalering, melding en hulpverlening. Investeren in het voorkomen van geweld pakt het bij de wortels aan. Iedereen kan daaraan meehelpen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne kan iedereen zich op orangetheworld.nl aanmelden als #medestander in de strijd tegen geweld. Ondertekenaars spreken uit dat zij zich inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Dat kan als individu, als professional, als vriend, teamgenoot, buur of collega. Medestanders krijgen een speciale nieuwsbrief met praktische tips om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.
Kijk voor meer informatie op www.orangetheworld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio