1.7 C
De Bilt

Oude Arnhemseweg krijgt vanaf 9 november nieuw fietspad.

Zeist – De Oude Arnhemseweg krijgt een nieuw fietspad. Het huidige fietspad is aangetast door boomwortels en aan vernieuwing toe. Door het fietspad te verbreden en te vernieuwen kunnen fietsers hier straks weer comfortabel en veilig overheen rijden. De werkzaamheden starten op maandag 9 november en nemen ongeveer een maand in beslag.

Fietspad aan de Oude Arnhemseweg

Het fietspad aan de Oude Arnhemseweg is aan vervanging toe. Boomwortels zorgen ervoor dat er veel hobbels in de weg zitten. Het stuk vanaf de Dreef tot aan de Schermerslaan wordt daarom volledig vernieuwd. Daarnaast zal de gemeente de stoep naast het fietspad opnieuw bestraten.  

Wethouder Wouter Catsburg ‘Ik kijk uit naar de vernieuwing van dit belangrijke fietspad. Het is nu echt een hobbelpad en ik ben blij dat fietsers hier straks weer comfortabel overheen kunnen fietsen. Net zoals de vernieuwing van de fietspaden op de Traaijweg en de Fornheselaan, krijgen fietsers ook hier ruim baan. Hiermee stimuleren we onze inwoners om sneller voor de fiets te kiezen’.

Fietsers tijdelijk op de rijbaan

Gedurende de werkzaamheden is het fietspad gesloten en maken fietsers gebruik van de rijbaan. Daarom wordt weggebruikers gevraagd om extra rekening met elkaar te houden.

Fietsgebruik stimuleren

De komende jaren investeert de provincie Utrecht 47 miljoen euro in bijdragen aan gemeenten voor regionale fietsroutes en snelfietsroutes. De gemeente Zeist heeft bij de provincie subsidie aangevraagd voor een bijdrage voor het aanleggen van dit fietspad.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden aan het fietspad en de stoep starten op maandag 9 november en duren tot 4 december. De aannemer start aan de kant van de Schermerslaan en werkt richting de Dreef.

Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/oudearnhemseweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio