2.1 C
De Bilt

Energie Oudewater start actie voor energiebesparing in huis

Oudewater– Gemeente Oudewater en Energie Oudewater hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om huiseigenaren te stimuleren aan energiebesparing te doen. Energie Oudewater start 22 september met een voucheractie voor inwoners van Oudewater. Deze vouchers geven recht op o.a. een persoonlijk energie-advies, de CV optimaal inregelen of producten zoals LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie.

Energiebesparing

Bas Lont, wethouder duurzaamheid, en Energie Oudewater, Henk Brouwer en Fred van Schaik, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). De RRE is een regeling van het Rijk voor gemeenten om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. In Oudewater heeft de gemeente de handen ineen geslagen met Energie Oudewater, die de voucheractie uitvoert vanaf 22 september.

Voucheractie start 22 september

Vanaf 22 september valt er bij inwoners van gemeente Oudewater een brief op de mat van Energie Oudewater met daarin uitleg over de voucheractie. De verschillende vouchers geven recht op:

• Energie-advies of CV optimaal inregelen t.w.v. € 60,-

• Isoleren van vloer, dak of muur t.w.v. € 200,-

• Energiebesparende producten, zoals LED-lampen, tochtstrips of radiatorfolie t.w.v. € 50,-

• Mondeling energie-advies t.w.v. € 50,-

De actie loop tot 1 maart 2021. Er is voor deze actie een vast bedrag beschikbaar gesteld door de landelijke overheid. Als dit bedrag besteed is, dan stopt de actie automatisch.

Inloopavond

Op 29 september organiseert Energie Oudewater een inloopavond in het Zalencentrum in Oudewater. Tijdens deze avond kunnen inwoners vragen stellen over het gebruik van de vouchers of meer informatie krijgen over energiebesparing in huis. Voor meer informatie over de inloopavond, het aanvragen van de vouchers en de voorwaarden, ga naar: www.energieoudewater.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio