15.6 C
De Bilt

Oudewater geraakt door sluiting Hotel Abrona

Oudewater – Donderdag 14 mei bereikte ons het bericht dat Hotel Restaurant Abrona per 1 juni haar deuren definitief gaat sluiten. Het gemeentebestuur van Oudewater is door dit voorgenomen besluit enorm geraakt. Het hotel-restaurant is een begrip in Oudewater. Ook het college van B&W droeg het hotel-restaurant een warm hart toe.

Abrona belangrijk en geliefd

Het hotel-restaurant Abrona was een belangrijke en geliefde plek. Voor personeel, cliënten en hun familie en kennissen en voor gasten. Maar ook voor de economie van Oudewater. Belangrijk voor toeleveranciers, als hotel voor toeristen en voor de werkgelegenheid. Sluiting is een groot verlies. In de eerste plaats voor het personeel en haar cliënten met een verstandelijke beperking. Maar zeker ook voor de Oudewaterse samenleving.

Met hart en ziel getracht sluiting te voorkomen

“Ik weet dat directie en personeel zich met hart en ziel hebben ingezet om de sluiting te voorkomen. Dat dit niet gelukt is, is voor iedereen een zware klap. Er wordt nu alles aan gedaan om cliënten binnen boord te houden en personeel te behouden.”, aldus burgemeester Groeneweg van Oudewater.

Gemeente geeft compliment voor wijze van afhandelen

Gemeente Oudewater is blij dat het hotel zorgvuldig te werk gaat in het afhandelen van de gevolgen van deze bedrijfssluiting. Burgemeester Groeneweg hierover: “Het begeleiden van cliënten en medewerkers naar een passende werk- of dagbestedingsplek is voor Abrona eerste prioriteit. Dat onderschrijft ook het gemeentebestuur. Wij wensen personeel, cliënten en het bestuur en directie veel sterkte”.

Monumentaal pand

Abrona wil het monumentale pand waarin het hotel-restaurant is gevestigd verkopen. Gemeente en Abrona hopen op interesse van een partij die opnieuw een betekenisvolle functie aan dit prachtige gebouw kan geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio