1.7 C
De Bilt

Parkeerplaats C.P. Van Leersumschool aangepast

Zeist – Het leerlingenvervoer maakt veelvuldig gebruik van de parkeerplaats van de C.P. Van Leersumschool. Een school voor speciaal onderwijs waar leerlingen uit de regio onderwijs volgen. De aanpassing van de parkeerplaats zorgt voor een verbetering van de verkeersveiligheid voor het verkeer en de scholieren.

Nieuwe parkeerplaats vergroot veiligheid

Op woensdag 8 november heeft wethouder Roy Luca samen met leerlingen van de C.P. Van Leersumschool aan de Verlengde Slotlaan 113 in Zeist de nieuwe parkeerplaats officieel geopend. De parkeerplaats zorgt ervoor dat de chauffeurs van leerlingenvervoer de leerlingen veilig kunnen brengen en halen en ook goed kunnen parkeren.

Onduidelijke verkeerssituatie

In het verleden stonden de busjes langs de Verlengde Slotlaan. Hierdoor ontstond een onduidelijke verkeerssituatie en dat gaf hinder. Vanuit de omwonende en Stichting Youké (welke naast de C.P. Van Leersumschool is gevestigd) kwam  de vraag naar een oplossing zonder de kwaliteit van de openbare ruimte aan te tasten.

Oplossing in keerlus

In samenwerking met de betrokken partijen is een oplossing gevonden door het aanleggen van een keerlus op het terrein van Stichting Youké en deels op openbaar gebied. De busjes kunnen daar kort parkeren en er zijn voldoende parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers. Wethouder van verkeer Roy Luca; ‘bijzonder aan dit project is de samenwerking tussen de C.P. Van Leersumschool, Stichting Youké en de gemeente Zeist. Door onze gezamenlijke inzet is de verkeersveiligheid fors verbeterd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio