14.5 C
De Bilt

Participatie Spoorzone Bilthoven van start

Eind januari heeft de gemeenteraad het participatieplan Spoorzone Bilthoven vastgesteld. Direct daarna is de gemeente gestart met de voorbereidingen van het participatieproces. Wethouder Anne Marie ’t Hart: “We willen iedereen de kans geven wensen, zorgen en ideeën te delen. De gemeente heeft het bureau Tertium gevraagd als onafhankelijke partij een plan van aanpak te maken en het proces te begeleiden. Enkele vertegenwoordigers van het Kennisteam Wonen zijn bij de keuze voor dit bureau betrokken geweest. ”

Eerste participatieronde

Intussen is de aanpak van de eerste participatieronde – het ophalen van aanvullende wensen en ideeën – verder uitgewerkt. Tertium heeft contact gelegd met vertegenwoordigers van bewonersverenigingen uit de omgeving en de ondernemersvereniging Bilthoven. Daarmee vinden nu kennismakingsgesprekken plaats waarin onder andere de uitgangspunten voor het participatieproces aan bod komen. Hierbij wordt ook nadrukkelijk gekeken naar het 32-puntenplan dat verenigingen van bewoners en ondernemers hebben opgesteld.

Ook volgt er binnenkort een workshop met een representatieve groep van participanten zoals vertegenwoordigers van bewonersverenigingen, winkeliers, ondernemers, middelbare scholen, huurdersbelangenvereniging, verzorgingshuizen, OV, SSW en de fietsersbond.

Informatiecentrum Spoorzone Bilthoven

De opening van het fysieke informatiecentrum Spoorzone Bilthoven op Julianalaan 1 vindt plaats op 11 april a.s. om 9.15 uur. Daarmee wordt het startmoment gegeven voor de eerste participatieronde en voor veel fysieke en online mogelijkheden om te participeren.

Wethouder Anne Marie ’t Hart: “In de afgelopen jaren is het centrum van Bilthoven verder uitgegroeid tot een leefbaar, levendig en aantrekkelijk gebied voor bewoners, bezoekers en reizigers. Nu willen we samen verder bouwen aan het verbeteren van het stationsgebied. Spoorzone Bilthoven moet een levendige, en aantrekkelijke leefomgeving worden om te wonen, te werken en elkaar te ontmoeten, dicht bij het openbaar vervoer en het (winkel)centrum Bilthoven. Daarom gaan we een gebiedsvisie met  een stedenbouwkundig plan maken. We nodigen iedereen graag uit om met ons mee te denken!”

Ook meedenken en meedoen? Kijk op Doemeedebilt.nl

Op de website doemeedebilt.nl/spoorzone Bilthoven kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwsbrief en zich aanmelden voor deelname aan het participatietraject. Op doemeedebilt.nl staan alle relevante  informatie en documenten over het participatieproces. Natuurlijk zijn daar ook steeds het laatste nieuws en ontwikkelingen te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio