7.7 C
De Bilt

Petitie RED Zeist aan raad aangeboden

Zeist – De Petitie RED Zeist wordt 14 september aan de gemeenteraad aangeboden. Dat kan omdat het opleveren van de omgevingsvisie Zeist is uitgesteld. Meer dan 2.000 personen vanuit alle wijken en dorpen van de gemeente ondersteunen de petitie RED Zeist. Vanuit ruim 5,4 % van de huisadressen in de gemeente hebben personen zich opgegeven. Daarnaast steunen ook mensen van buiten Zeist de petitie.

Geen verstedelijking voor metropoolregio Utrecht

Zij willen dat Zeist niet verder verstedelijkt voor een ‘metropoolregio Utrecht’. Een uitbreiding met 5.000 – 10.000 woningen, dus ca. 22.000 mensen extra, vinden zij onnodig veel. Van elke 4 nieuwgebouwde huizen in Zeist gaat er maar 1 naar eigen inwoners. De politieke groeiambitie van de stadsregio Utrecht gaat ten koste van groen en ruimte. Dat tast ook het monumentale dorpskarakter van de gemeente aan.

Vervolg RED Zeist

De bedoeling is gezamenlijk druk uit te oefenen op de politiek, zowel lokaal, regionaal, provinciaal als nationaal. Dit om de komende omgevingsvisie Zeist en uitvoeringsplannen aan te passen. Door de petitie is daarvoor een achterban van opinieleiders en personen ontstaan. De werkgroep ruimtelijke ordening van Stichting Beter Zeist zal de vervolgactiviteiten helpen organiseren. Dat gebeurt in contact met de buurten en dorpen en samen met de groene groepen. De dialoogbijeenkomst tussen buurt- en groene organisaties en de gemeenteraad vindt ook in september plaats.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio