10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Plaatsing uitklimvoorziening Rijnkade onderzocht na persoon te water

Woerden – Naar aanleiding van het te water raken van een persoon in de Rijnkade, heeft de gemeenteraad het college van burgemeester & wethouders van Woerden in de raadsvergadering van 25 november gevraagd, om te kijken naar mogelijkheden om de veiligheid aan de Rijnkade en de Haven te vergroten. Daarop heeft wethouder De Regt toegezegd een onderzoek te zullen starten naar voorzieningen, waarmee drenkelingen makkelijker uit het water kunnen komen.

Kijken waar veiligheid verbeterd kan worden

Binnen het onderzoek wordt allereerst gekeken naar de veiligheid aan de Rijnkade, of dit verbeterd moet worden en op welke manier. Daarnaast wordt gekeken of er meer locaties zijn die vragen om extra maatregelen en of er uitklimvoorzieningen moeten komen voor (huis)dieren. De gemeente gaat ook in gesprek met een aantal bewoners van de Rijnkade en de Leidsestraatweg.

Tijdelijke voorzieningen Rijnkade

Om tegemoet te komen aan de urgentie om de veiligheid aan de Rijnkade per direct te verhogen, plaatst de gemeente nog voor de Kerstdagen uitklimvoorzieningen. Ter hoogte van de 1e en de 3e Honthorststraat worden deze week trappen geplaatst. Dit betreft een tijdelijke oplossing tot het onderzoek is afgerond. De uitkomst daarvan is bepalend of er op deze locatie een definitieve voorziening nodig is, in welke vorm dat is en of er meer locaties zijn die hierom vragen.

Het college verwacht in de eerste helft van 2022 een advies en voorstel aan de gemeenteraad aan te bieden, waarna besloten wordt of er definitieve (uitklim)voorzieningen worden geplaatst.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio