14.9 C
De Bilt

Plan voor opknapbeurt sportpark Dijnselburg bekend

Zeist – De gemeente Zeist wil sportpark Dijnselburg opknappen en opnieuw inrichten. Dit is een onderdeel van het masterplan buitensport. Belangstellenden kunnen reageren op de plannen via www.omzeist.nl

Sportpark

Voetbalvereniging SV Zeist is al op Dijnselburg gehuisvest. Honk- en softbalvereniging HSV Phoenix komt mogelijk naar dit sportpark. Voor deze verhuizing is een andere inrichting nodig en hiervoor is een ontwerp gemaakt. Vertegenwoordigers van de groene groepen en de sportverenigingen zijn nauw betrokken geweest bij de planvorming. Buurt- en Belangenvereniging Huis ter Heide is ook op hoogte gehouden van het plan. Direct na het reces wordt het plan ter besluitvorming aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd en medio oktober vervolgens aan de gemeenteraad.

Ontwikkelingen in Huis ter Heide

In Huis ter Heide speelt veel. Zo is er een gebiedsvisie voor Dijnselburg in de maak en wordt er gewerkt aan woningbouwplannen voor Zuid en West. Op www.omzeist.nl staat een kaart waarin onder meer de gebiedsvisie, de woningbouw, de verkeersontsluiting en het opnieuw ingerichte sportpark in één overzicht zijn opgenomen.

Uitnodiging digitale inloopavond

De gemeente had belangstellenden graag uitgenodigd voor een informatieavond over het sportpark maar vanwege het coronavirus zijn er geen fysieke bijeenkomsten tot en met 1 september 2020. De inloopavond is daarom digitaal. Het plan staat van 9 tot en met 16 juli online op www.omzeist.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio