14.8 C
De Bilt

Plannen voor ontwikkeling Hazeslinger in Breukelen

Breukelen – De gemeente wil graag dat de Hazeslinger in Breukelen tot ontwikkeling wordt gebracht en de openbare ruimte opnieuw wordt ingericht. Aalberts Ontwikkeling in samenwerking met de Aldi en het parochiebestuur Sint-Johannes de Doperkerk hebben de gemeente gevraagd om hun initiatieven op de Hazeslinger planologisch mogelijk te maken.

Wethouder Franko Živković: “Wij zijn graag bereid met de partijen verder te praten over de uitwerking van de plannen. Bewoners en ondernemers zullen wij ook in dit proces betrekken. Het is verheugend dat er met deze initiatieven nu ook de mogelijkheid voor de gemeente ontstaat om de lang gekoesterde wens van de herinrichting van de parkeerplaats uit te voeren.”

Wat houdt het plan van Aalberts in?

Aalberts heeft een schetsontwerp aangeleverd waarin wordt voorgesteld om de Aldi te vergroten en daarboven 24 appartementen te bouwen. Er komt ondergrondse parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen. Vernieuwing en uitbreiding van de Aldi past binnen de gemeentelijke visie op retail winkelen.

Wat houden de plannen van het parochiebestuur in?

Het aantal bezoekers aan de kerk is enorm teruggelopen. Het kerkgebouw is daarom te groot geworden. Het kerkbestuur wil op zoek naar een koper voor de kerk die kan garanderen dat het dorpsgezicht, waar de kerk een belangrijk onderdeel van is, niet verandert. Er zijn meerdere opties verkend om de kerk een nieuwe bestemming te geven. De optie om er woningen (maximaal 14) in te maken is het meest kansrijk. Transformeren van kerkgebouwen is binnen de RK-kerkstructuur een tijdrovende procedure. Door nu al een visie te ontwikkelen wordt er ook tijdig ingespeeld op de herinrichting van de Hazeslinger.

Het kerkbestuur wil verder het huidige parochiehuis slopen en op die plek iets nieuws bouwen. Op de begane grond van dit nieuwe pand komt dan een multifunctionele ruimte voor de lokale kerkelijke gemeenschap. Op de etages erboven wil het kerkbestuur maximaal 8 sociale huurwoningen realiseren en deze bij voorkeur zelf exploiteren.

Wat houden de plannen van het parkeerterrein in?

Het is nodig om het parkeerterrein op de Hazeslinger opnieuw in te richten. De gemeente wil de nieuwe inrichting laten aansluiten bij de plannen van Aalberts en het kerkbestuur. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk parkeerplaatsen op de Hazeslinger te realiseren en de blauwe zone (gratis parkeren voor beperkte tijd) uit te breiden. De extra parkeerplaatsen zijn nodig om de uitbreiding van de supermarkt mogelijk te maken.

Inloopbijeenkomsten

De gemeente organiseert samen met de initiatiefnemers twee inloopbijeenkomsten in Boom en Bosch in Breukelen om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden. Deze worden naar verwachting medio april gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio