Politie stuit op hennepkwekerij na inbraakmelding

Driebergen – De politie heeft in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 november op heterdaad drie inbrekers aangehouden. De verdachten, twee 30-jarige mannen uit Den Bosch en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats – werden betrapt toen zij via een bovenlicht een bovenwoning aan de Traaij naar binnen waren geklommen. hierdoor werd er een inbraakmelding gedaan

Dankzij een alerte getuige arriveerde de politie toen de mannen nog in de woning waren. De agenten sommeerden de verdachten om naar buiten te komen en rekenden hen in. Een auto werd in beslag genomen.

Hennepplantage na inbraakmelding

Met een machtiging ging de politie de volgende dag het pand binnen en stuitte daarbij op twee ruimtes met een hennepplantage. In totaal werden bijna 400 planten aangetroffen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom.

Nader onderzoek

De kwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging. Nader onderzoek moet uitwijzen of de inbraak verband hield met de aanwezigheid van de hennepplantage. Ook wordt nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img