26.6 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Ruimtelijke visie voor Politieacademie in Den Dolder

De Politie wil graag een Politieacademie in den Dolder starten. In de Integrale Ruimtelijke Visie die de Politie daarvoor heeft opgesteld is veel aandacht voor de natuurwaarden, het landschap en de inpassing ten opzichte van de naastgelegen woningen, bedrijven en de toekomstige Politieacademie. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 maart ingestemd met deze Integrale Ruimtelijke Visie en legt de Integrale Ruimtelijke Visie en het bijbehorende Participatierapport op 22 april voor aan de raad.

Politieacademie

De Integrale Ruimtelijke Visie is het vertrekpunt voor de verdere planontwikkeling en laat daarmee globaal zien hoe het gebied er in de toekomst uit komt te zien. De Politie besteedt aandacht aan natuurwaarden, het landschap en de inpassing ten opzichte van de naastgelegen woningen en bedrijven. Langs het terrein van de Politieacademie komt een brede groene zone en de mooie bomenlaan op het midden van het terrein krijgt een belangrijke plek in de plannen. Daarnaast blijkt uit de visie dat de Politie oog heeft voor een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers via het bruggetje over de Provinciale weg. Ook is de Politie zich goed bewust van de geluidsaspecten ten opzichte van het naastgelegen bedrijventerrein Fornhese.

Het college is enthousiast over de komst van een Politieacademie. Deze nieuwe functie draagt positief bij aan de levendigheid en economische vitaliteit van Den Dolder. Voor de Politie is het ook een mooie, centrale en goed bereikbare plek voor het opleiden van nieuwe generaties agenten.

De ontsluiting van Politieacademie naar de nieuwe Dolderseweg is nog niet definitief bekend. In de huidige situatie loopt de ontsluiting van het terrein via het bedrijventerrein Fornhese. De bedrijven op Fornhese zien liever geen ontsluiting via de Fornheselaan, omdat het daar nu al behoorlijk druk is op momenten. Aan de andere kant willen bewoners en omwonenden van de Hertenlaan de route via de Hertenlaan graag uitsluiten. Hoe de Politieacademie definitief wordt ontsloten, is onderdeel van het project Nieuwe Verbindingen. Dit hangt vooral samen met de mogelijke nieuwe aansluiting op de provinciale weg.

Nieuwe verbindingen Den Dolder

De gemeente werkt met inwoners en bedrijven aan het project Nieuwe Verbindingen in Den Dolder. In dat project wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming in Den Dolder, nu en in de toekomst. De verkeersontsluiting van de Politieacademie is onderdeel van dit project.

Meer informatie over het project Almata kunt u lezen op de website www.zeist.nl/almata

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio