23.7 C
De Bilt

Pontjes weer in de vaart bij start vaarseizoen

Na een natte start van het vaarseizoen waarbij de pontjes alleen in de weekeinden in de vaart waren wordt er vanaf zaterdag 1 juni 2024 dagelijks gevaren door de pontjes over de Maas (Pontje Ham, Ravenstein-Niftrik en Batenburg-Demen), over de Neder-Rijn/Lek (Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren en Liniepont) en over de Linge (Galgenwaard-Heukelum). Helaas vaart de pont Renkum-Heteren niet op 1 en 2 juni door de hoge waterstand.

De pontjes over de Waal (Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden) starten met dagelijks varen op 15 juni 2024. In het weekend van 1 en 2 juni zijn de veren Beuningen-Slijk-Ewijk en Varik Heerewaarden uit de vaart. Het waalveer Druten-Dodewaard zal alleen op zaterdag 1 juni varen.

Pontjes tot en met 15 september

Volgens het vaarschema wordt er dagelijks gevaren tot en met 15 september. Het seizoen wordt afgesloten met de laatste twee weekenden in september. Laatste vaardag 29 september 2024. Er wordt gevaren van 10.00 – 18.00 uur*). De Liniepont vaart tot 17.15 uur*).

*)Op de vaarschemaborden en website staan de exacte laatste afvaarten vermeld.

Op alle voetveren van Uit®waarde is contactloos betalen de norm. Dit zorgt, vooral op de drukke dagen, voor een snellere doorstroom.

Door de hoge waterstanden is het verstandig vooraf te checken of de pont in de vaart is. Stremmingen staan op www.uiterwaarde of bel het informatienummer over de actuele situatie T 0344 22 88 00. Volg ons ook via FB (voetveer uiterwaarde) en X (voetveer) voor de laatste nieuwsberichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio