15.8 C
De Bilt

Pop-up expositie Swim to Fight cancer open voor publiek

Vanaf deze week is Breukelen een bijzondere foto-expositie rijker. Op de Herenstraat 2, naast Boekhandel van Kralingen, is een speciale pop-up expositie te bewonderen, waaronder de unieke portretreeks ‘Ik Vecht voor’. Kom vooral langs en laat je inspireren.

Hele maand zichtbaar, 24 uur per dag

De pop-up foto-expositie vertelt het verhaal van de Swim. De aangrijpende beelden en verhalen onderstrepen het belang van onderzoek naar kanker (1 op de 2 mensen krijgt tegenwoordig met deze ziekte te maken!). Ook lees je er meer over de onderzoeken die Fight Cancer financiert met behulp van donaties. Dus kom lang bij de pop-up foto-expositie en doneer.

Pop-up Expositie

Met de pop-up foto-expositie vraagt Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht aandacht voor Fight Cancer en daarmee de 4e editie van de Swim op 8 september. Op die dag springen volwassenen en kinderen het water in om respectievelijk 2000 en 500 meter te zwemmen. Alle deelnemers laten zich voor deze prestatie sponsoren en de opbrengst gaat geheel naar Fight Cancer voor onderzoek naar kanker. Er zijn nog een aantal zwemplekken beschikbaar zijn. 

thumbnail?sz=w1920&id=1Ojwhcy6JuPc4Mp9GzDa I7ChZSSznoR7
Swim to fight cancer. Foto: Echt Mooij Fotografie

Over de portretreeks ‘Ik vecht voor’

Negen inwoners uit Stichtse Vecht staan centraal in de portretreeks. Zo vertelt Carole Grootenboer uit Breukelen waarom zij vecht voor haar familie, gaat Jeffrey van Putten uit Maarsenbroek in op het belang van kankerbehandelingen op maat. En laat het verhaal van de familie Van Riel uit Loenen a/d Vecht het gemis van hun zoon zien. 

De portretreeks draagt de naam ‘Ik Vecht voor’ met een knipoog naar de Vecht als middelpunt van de gemeente Stichtse Vecht die alle 12 kernen met elkaar verbindt. Net zoals Swim to Fight Cancer, een evenement dat verbindt. Want samen vecht je tegen kanker. Door te zwemmen in de Vecht. Fotograaf Chantal van Kollenburg uit Vreeland maakte de foto’s en de verhalen zijn opgeschreven door Maaike Beekers, managing editor Flow Magazine, uit Loenen a/d Vecht. 

Over Fight cancer

Fight Cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight Cancer. Hiermee hoopt Fight Cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie.

In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 en 2022 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 kinderen die de afstand in het water aflegden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio