14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Powerlight verlicht Nijkerkse fontein

Nijkerk – De Nijkerkse verlichtingsspecialist Powerlight heeft Nijkerk de verlichting van de fontein (rotonde Frieswijkstraat) cadeau gedaan. Eigenaar Edwin Overduin heeft de verlichting officieel aangeboden aan de gemeente. Burgemeester Renkema nam het cadeau namens de gemeente in ontvangst.

Gerard Renkema: “Deze mooie verlichting maakt het in Nijkerk nog sfeervoller en kleurrijker. Ik denk dat veel Nijkerkers hier heel blij mee zijn”.

Fontein

De fontein wordt aangelicht door 36 waterdichte RVS spots in RGB (rood-groen-blauw) voorzien van energiezuinige LED. Deze verlichting kan op afstand worden bediend met een App en de fontein zo makkelijk van allerlei kleuren voorzien. Het is de bedoeling dat in de toekomst de verlichting van deze fontein gekoppeld wordt aan de mooiste toren van Nederland. Dat geeft extra mogelijkheden voor effecten op speciale momenten. Denk aan het dimmen van de verlichting gedurende avond/nacht of een speciale kleur met bijvoorbeeld Koningsdag.

Powerlight wil met dit cadeau de inwoners van Nijkerk mee laten genieten van de vele mogelijkheden die LED verlichting te bieden heeft.

LED verlichting

Edwin Overduin: “Het idee speelt al jaren door mijn hoofd om deze fontein, die zo prominent aanwezig is op de aanrijroute vanuit Hoevelaken, attractiever te maken. Tegelijkertijd is het van deze tijd om dit op een duurzame manier te doen door middel van energiezuinige LED. De besparing in stroom en service & onderhoudskosten is enorm. De mogelijkheden met de kleuren van LED geven de fontein van Nijkerk zo steeds weer een ander aanblik”.

Powerlight

Powerlight is sinds 1999 actief als verlichtingsspecialist in Nijkerk. Naast eigen productie van LED armaturen (KeyLight) houdt Powerlight zich bezig met het maken van lichtconcepten voor Retail, Utiliteit, Hospitality en Private Home. Naast een juiste verlichting neemt het bedrijf ook vaak het domotica concept op zich en audio en video als daar behoefte aan is. Door de expansie die Powerlight doormaakt zal Powerlight medio 2019 verhuizen naar het nieuwe industrieterrein de Flier, direct gelegen aan de snelweg A28.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio