15 C
De Bilt

Praat mee over de Binnenstadvisie

Woerden – Woerden wil een levendige en aantrekkelijke binnenstad zijn. Dat is nu goed, maar dat willen we ook behouden. Daarom werd het tijd voor een nieuwe binnenstadvisie. Een jaar lang is een grote groep betrokkenen, de Vestingraad, bezig geweest met planvorming. De Vestingraad bestaat uit vertegenwoordigers van detailhandel, horeca, cultuur, marketing en bewoners. Op 23 april organiseert de gemeente een bijeenkomst voor alle geïnteresseerden waarbij de Vestingraad de visie presenteert en wij graag horen wat u ervan vindt.

 

‘Woerden is al eeuwen een sieraad om de arm van de Rijn. Schitterend als het in de spotlights staat, een gouden gloed in het avondlicht. We moeten dit sieraad onderhouden zodat het niet dof en stoffig wordt maar blijft glimmen’, aldus de Vestingraad. Doel is een aantrekkelijke, bereikbare binnenstad met een aangenaam verblijfsklimaat zodat men er goed kan vertoeven. Voor alle Woerdenaren en voor mensen die een dagje Woerdenaar willen zijn.

Van dromen naar doelen

Uitgangspunt van de visie zijn de vestingwerken: de singels, het kasteel en de Rijn. Het leidend thema is ‘Woerden Vestingstad’. Er is gekozen voor een brede insteek, de visie omvat een droom over de toekomst maar is vooral richtinggevend bij concrete vraagstukken als hoe lok je mensen naar Woerden, mag de horeca overal zitten, wat doen we met het Westdampark? De bibliotheek staat hierin centraal als verzamelplaats met gemeenteloket, aangifteloket en voorzien van goede horeca. De visie stelt concrete ambities en doelen voor op het gebied van inrichting, cultuur, wonen, winkelen en horeca.

Informatieavond op 23 april

De gemeente wil de visie voorleggen aan alle Woerdenaren die de binnenstad een warm hart toedragen. Wij horen graag wat u ervan vindt. Daarom organiseren we op 23 april een informatieavond waarbij de Vestingraad de visie presenteert. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Vanaf 19.30 uur staat er een kop koffie of thee voor u klaar. Om 19.45 uur start de bijeenkomst. Locatie is Plein7 (Concordia), Kerkplein 7, Woerden. Meld u aan via stadhuis@woerden.nl U kunt de visie inzien op https://gemeenteraad.woerden.nl (link is external), zoekterm ‘binnenstadvisie’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio