9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Voor project Harmelen is een belangrijke stap gezet

Na veel overleg, rekenen en tekenen een mijlpaal voor alle partijen èn voor Harmelen. De bestuurders van Kwakkenbos, tennisvereniging Triaq, CPO Amaliahof, Kind&Co Ludens en de gemeente Woerden tekenden in de zomer van 2021 de overeenkomsten voor de bouw van 17 woningen op de Willem Alexanderlaan in Harmelen, de verhuizing van Nijntje Pluis naar een nieuw te realiseren gebouw op tennispark Triaq, de verduurzaming van het bestaande clubhuis en de aanleg van een beweegpark. De plannen op de Willem Alexanderlaan zijn het afgelopen half jaar verder uitgewerkt, op Triaq zijn ze al in uitvoering.

Eerste paal Nijntje Pluis

Na tientallen jaren aanwezigheid in Harmelen op de Willem Alexanderlaan 4 verhuist Nijntje Pluis dit najaar naar de Groenendaal. Wethouder de Weger sloeg onder toeziend oog van onder andere Bertus Koot, bestuurder van Kind en Co Ludens, 19 januari de eerste paal, gemaakt door de kinderen van Nijntje Pluis, voor het nieuwe kinderdagverblijf. Al eerder die ochtend hadden de kinderen al proefgedraaid met het slaan van de eerste paal. Kind en Co Ludens verbindt zich met de nieuwbouw voor langere tijd aan Harmelen.

Eerste paal Nijntje Pluis in Harmelen
Eerste paal Nijntje Pluis – Foto: gemeente Woerdem

Koot: “Wij zoeken voortdurend naar manieren om kinderen spelenderwijs uit te dagen. Met dit moderne onderkomen en het beweegpark dat ook wordt aangelegd onderscheiden we ons met sport en spel. Ook de locatie is uitmuntend. Het is goed bereikbaar en ligt dicht bij de scholen.” De verhuizingis dit najaar voorzien.

Verduurzaming clubgebouw

LTV Triaq was in november vorig jaar al gestart met de verduurzaming van hun clubhuis. Door eigen leden zijn alle dakpannen verwijderd en extra voorzetwanden geplaatst. Verder zijn nieuwe geïsoleerde dakplaten aangebracht. De verouderde cv-installatie met logge convectoren is afgesloten en een nieuw warmtepompverwarmingssysteem met WTW-ventilatie is aangelegd.

Los van het gas

Hiermee is Triaq volledig los van het gas. Ook worden alle kozijnen nog vervangen door duurzaam kunststof met HR++ beglazing, de vloer en spouwgevels na-geïsoleerd en het verouderde interieur en terras uit 1983 krijgen een hele nieuwe frisse afwerking. Voorzitter Ruud Bos: “Met de installatie van zonnepanelen op het dak wordt in de loop van 2022 de renovatie afgerond. De club is dan in een nieuw duurzaam jasje gestoken en gezond en klaar voor de komende decennia!”

Bestemmingsplan Willem Alexanderlaan

Op de Willem Alexanderlaan 2, 4 en 6 is het afgelopen jaar voorbereidend werk verricht. Voordat de plannen volledig kunnen worden uitgevoerd moet het bestemmingsplan worden aangepast. In 2021 is het ontwerpbestemmingsplan opgesteld waarbij zoveel als mogelijk rekening is gehouden met de inspraak die omwonenden eerder op het voorontwerpplan hadden gegeven. Het ontwerpplan ligt ter visie van 14 januari tot 25 februari 2022.

Diverse woningen

Het woningplan bestaat uit 6 levensloopbestendige woningen, 11 patiowoningen en 25 appartementen waarvan het merendeel in de sociale huur. Wethouder Wonen Tymon de Weger: “Met deze nul-tredewoningen richten we ons specifiek op de doelgroep ouderen uit Harmelen. We brengen de noodzakelijke doorstroming op gang zodat gezinnen hun intrek kunnen nemen in de woningen die voor de ouderen veelal te groot zijn geworden.” Het bestemmingsplan zal naar verwachting in het voorjaar door de nieuwe gemeenteraad worden vastgesteld. De bouw kan beginnen nadat Nijntje Pluis is gesloopt en de grond bouwrijp is gemaakt.  

Geworteld in Harmelen

Michel Kwakkenbos van Kwakkenbos BV en KP-ontwikkeling realiseert het kinderdagverblijf en de 11 patiowoningen. Het kinderdagverblijf zal door de Kwakkenbos groep langjarig worden verhuurd aan de Kind & Co Ludens. “Ik ben trots dat voor ons bedrijf zo’n belangrijke rol is weggelegd. Laat dit een opmaat zijn voor het doorpakken in de woningopgave in Harmelen. Net als in andere kleine kernen is het van levensbelang dat we onze jongeren kunnen blijven huisvesten,” aldus Kwakkenbos. Hij verwacht 8 maanden te bouwen aan het kinderdagverblijf op de Groenendaal waarna hij de overstap maakt naar de Willem Alexanderlaan.

Bij een voorspoedig verloop kunnen op de Willem Alexanderlaan eind 2023 alle woningen zijn opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio