22.7 C
De Bilt

Project ‘Waardevol Lopik’ van start

Lopik Door de gemeenteraad van de gemeente Lopik wordt onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ het gesprek gevoerd over de bestuurlijke toekomst. De gemeente gaat de komende jaren op zoek naar één of meerdere gemeenten om mee te fuseren. Daarbij vindt zij het belangrijk dat die keuze past bij het karakter van Lopik en dat zij kijkt wat er in de toekomst nodig is. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn cruciaal bij dit proces. Vanaf september vinden hiervoor diverse activiteiten plaats.

In de periode september tot en met december gaat de gemeente samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties nadenken over de toekomst van Lopik. Wat waarderen zij aan het leven in (de dorpen van) Lopik en wat vinden zij belangrijk als het om de toekomst gaat? Deze informatie helpt de gemeente en zorgt ervoor dat zij goed beslagen ten ijs komt als ze met mogelijke partners – andere gemeente(n) – aan tafel zit.

Ambassadeurs gezocht

Inwoners die trots zijn op hun dorp, straat of buurt en het leuk vinden om andere inwoners en ondernemers te enthousiasmeren om mee te praten, kunnen zich inzetten als ‘Waardevol(le) Ambassadeur’. Zij zetten dan hun talenten en kennis van het eigen dorp in en worden één van de gezichten van ‘Waardevol Lopik’.

Jong of oud, iedereen is welkom om zich als ambassadeur voor het project ‘Waardevol Lopik’ aan te melden. Interesse? Stuur dan uiterlijk 5 september a.s. een e-mail met daarin naam, dorp, telefoonnummer en e-mailadres naar waardevol@lopik.nl

Op woensdag 8 september a.s. om 17:00 uur is er een startbijeenkomst voor ambassadeurs.

Ansichtkaart voor alle huishoudens

Begin september valt bij alle huishoudens in de gemeente Lopik een ansichtkaart op de deurmat. De ansichtkaart nodigt inwoners uit om via een korte (digitale) enquête hun mening te geven over wat zij waardevol en belangrijk vinden voor de toekomst van Lopik. Er is in de maanden oktober en november gelegenheid om over de uitkomst te praten. In elk dorp wordt een gesprek georganiseerd waar iedereen welkom is. Daarnaast worden gesprekken georganiseerd met ondernemers en maatschappelijke partners.

Nog meer reuring

Naast de enquête en groepsgesprekken, houden we een aantal verdiepende interviews en gaan jonge ‘razende reporters’ de straat op om inwoners actief te bevragen. Ook organiseren we een dorpen-challenge. Daarnaast wordt een tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen waarbij ze kans maken op de titel ‘Kinderburgemeester 2021-2022’. Bovendien worden jongeren op een frisse en directe manier benaderd op plekken die voor hen ‘waardevol’ zijn om in gesprek te gaan over dit project. Er zijn dus veel verschillende manieren voor jong en oud om uit te drukken wat er waardevol is aan Lopik en wat van waarde is voor de toekomst.

Logo ‘Waardevol Lopik’

Om het project een duidelijk en eigen gezicht (beeld) te geven, is een speciaal logo ontworpen. Alle activiteiten die de komende periode onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ worden georganiseerd, presenteert de gemeente via de speciale huisstijl.

Meer informatie over het project is te vinden op de speciaal voor het project ingerichte website www.waardevollopik.nl Vragen over het project kunnen worden gesteld via het e-mailadres waardevol@lopik.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio