17.1 C
De Bilt

Promotie Waterjaar van start in Vianen

Vianen – Het Waterjaar gaat bijna van start. De gemeente Vianen, Stichting Stuurgroep Vianen Promotie, organisaties, ondernemers en vele vrijwilligers zijn gestart met de promotie van Vrijstad Vianen en het water dat daarmee verbonden is. De komende tijd staan talloze activiteiten en evenementen in het teken van het thema water in de breedste zin van het woord. Stichting Stuurgroep  Vianen Promotie gaat deze activiteiten via een uitgebreide campagne aan inwoners en bezoekers kenbaar maken.

Nieuwe website

Deze week is de vernieuwde website VrijstadVianen.nl gelanceerd; een mooie, maar vooral
gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website met veel informatie over wat er in en rond de gemeente te doen is. Het Waterjaar en de bijbehorende activiteiten hebben er een prominente plek. Martine van Amerongen, de nieuwe Citymarketeer van Vianen, is erg trots op de website: “Hiermee benadrukken we hoe mooi Vianen is en laten we inwoners en bezoekers zien wat er allemaal te doen is rond het Waterjaar in de stad en de dorpen. Ook op straat is het Waterjaar overal zichtbaar. Langs de wegen zijn de banieren van het Waterjaar gehesen en staan borden die het Waterjaar onder de aandacht brengen. Via een opvallende online campagne gaan we er de komende tijd voor zorgen dat niemand om het Waterjaar heen kan.”

Vianen bruist!

Het Waterjaar barst los op 7 en 8 juli met ‘Vianen bruist!’: een weekend dat bol staat van activiteiten, onder andere met By the Creek, een groot muziekfestival, en het daaropvolgende Breakfast by the Creek. In de aanloop naar dit weekend zal de kaartverkoop hiervoor starten, zullen jongeren van het Oosterlicht College
kunstwerken maken bij plas Middelwaard, komen er kano’s naar Vianen en kunnen zwemfanaten zich inschrijven voor een duik in het Merwedekanaal. Op 8 en 9 september vindt het tweede Vianen bruist!-weekend plaats.

Jan Blanken

Jan Blanken (1755-1838) was een van de beroemdste Nederlandse waterbouwkundigen van de 19de eeuw. Hij legde verdedigingswerken aan om Nederland te beveiligen tegen het water. Dit jaar onthult de Stichting Jan Blanken op 17 juli, precies 180 jaar na zijn dood, een informatief monument. Hier is te lezen wie Jan Blanken was en wat hij heeft betekend voor Nederland. Een dag later opent het Stedelijk Museum Vianen een tentoonstelling over deze bijzondere man en zijn werken in Vianen en in het hele land.

Waarom een Waterjaar?

Vianen en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vianen geniet van het water: de Lek en het Merwedekanaal, de recreatieplassen en de mooie Viaanse grachten. Er zijn molens, gemalen, polders en prachtige dijklandschappen. Maar er gaat ook een dreiging van de Lek uit, die een stempel gedrukt heeft op de geschiedenis. Ook nu nog speelt water een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten Hoef en Haag en Sluiseiland en de herinrichting van de Voorstraat. Kortom; een prachtig thema met vele leuke evenementen
en activiteiten waarmee iedereen van harte welkom geheten wordt in Vrijstad Vianen.

Meer informatie?

waterjaar

Voor actuele informatie over de evenementen: zie VrijstadVianen.nl en

Facebook.com/Vianenvrijstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio