1.7 C
De Bilt

Realisatie 10 sociale huurappartementen door LEKSTEDEwonen

Bunnik – De gemeente Bunnik en lekstedewonen ondertekenden dinsdag 6 maart een overeenkomst voor Stationsweg 51-55. De gemeente merkt dat er in Bunnik grote behoefte is aan betaalbare woonruimte voor starters en wil graag tegemoet komen aan die behoefte. lekstedewonen realiseert op dit perceel 10 sociale huurappartementen, waarvan een aantal met voorrang aan starters worden toegewezen.

10 sociale huurappartementen

Bunnik groeit en ook de steeds kleiner wordende huishoudens vragen om méér woningen. Onlangs is door de gemeente de Visie op Wonen 2017-2021 vastgesteld, gericht op een gevarieerde woningvoorraad voor de inwoners van Bunnik. Dit door onder andere het vergroten van de beschikbaarheid van sociale huurwoningen. Het geeft de huishoudens met een laag inkomen de kans om in Bunnik te (blijven) wonen en vergroot de slaagkans op een sociale huurwoning.

Stationsweg

Wethouder Erica Spil is verantwoordelijk voor het project Stationsweg. “De realisatie van deze 10 huurappartementen aan de Stationsweg sluit goed op aan op de behoefte aan betaalbare woningen in Bunnik. Daarbij wordt na lange tijd deze braakliggende grond eindelijk benut.

Lekstedewonen

Directeur-bestuurder Ed de Groot (lekstedewonen): “Met de ondertekening van deze grondovereenkomst is weer een stap gezet in de realisatie van betaalbare woningen in Bunnik. lekstedewonen levert daar graag een bijdrage aan met deze kleinere twee- en driekamerappartementen. Op dit moment wordt de omgevingsvergunning aanvraag getoetst door de gemeente. Bij een positief besluit verwachten wij dat de bouw begin 2019 start en dat wij de woningen een klein jaar later kunnen opleveren”. Meer informatie over de Stationsweg is te vinden op www.lekstedewonen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio