14.9 C
De Bilt

Reconstructie oevers Lange Linschoten stap dichterbij

Oudewater – Een natuurlijk talud met een onderwaterbeschoeiing. Dat zien de samenwerkende partijen als een blijvende oplossing voor de kwetsbare oevers van de Lange Linschoten.

Lange Linschoten heeft kwetsbare oevers

In het bijzijn van ongeveer 70 aanwonenden van de Lange Linschoten en andere genodigden, zetten vertegenwoordigers van de 5 samenwerkende partijen hun handtekening onder een intentieverklaring ‘Samen op weg langs de Lange Linschoten’.  Daarin staat dat de provincie Utrecht, het waterschap, landgoed Linschoten en de gemeenten Montfoort en Oudewater gezamenlijk optrekken en werken aan en blijvende oplossing voor het probleem van de kwetsbare oevers.

Recht doen aan oevers

De Oudewaterse wethouder Bob Duindam is blij met deze belangrijke stap in het proces. ,,Met een natuurlijk talud en een onderwaterbeschoeiing doen we recht aan de ecologische en cultuurhistorische waarden van de oevers. Bovendien denken wij dat dit de meest financieel-aantrekkelijke variant is.’’

Boek over riviertje

Duindam bood namens de gemeente Oudewater in het stadhuis alle aanwonenden van de Lange Linschoten een boek aan over de historie van het idyllische riviertje. Dat is geschreven door Henk Treur en Adri den Boer. Laatstgenoemde verzorgde een presentatie over de totstandkoming van het boek. De niet aanwezige aanwonenden ontvangen binnenkort het boek thuis.

Bron: gemeente Oudewater

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio