14.1 C
De Bilt

Reconstructie Slotenbuurt in Zegveld gereed

Zegveld – De werkzaamheden in de Slotenbuurt in Zegveld zijn afgerond. Ondanks een flinke tegenvaller halverwege 2019, waarbij een onvoorzien dikke en harde puinfundering moest worden verwijderd en er ook de vertraging ontstond in de aanleg van de nutsvoorzieningen, is het werk nu klaar. Door een aangepaste werkwijze van de aannemer kon de achterstand grotendeels worden ingelopen. De Slotenbuurt is toekomstbestendig ingericht, waarbij het riool is vernieuwd, de openbare ruimte is opgehoogd en opnieuw ingericht met verharding, verlichting en groen.

Zegveld zakt

Zegveld is gebouwd op veen. Dit leidt tot verzakkingsproblemen op wegen, zoals kapotte rioleringen en water op straat. Als gemeente Woerden zoeken we naar slimmere technieken om de gevolgen van bodemdaling in de toekomst zo veel mogelijk te beperken. Voor de Slotenbuurt is EPS (piepschuim) verwerkt in de fundering van de weg. De bodem blijft nog wel dalen, maar veel langzamer dan bij toepassing van zwaardere ophoogmaterialen.

Onvoorziene tegenvaller

In 2019 stuitte de aannemer Jos Scholman op een onvoorzien dikke puinfundering. Ook ontstond er vertraging door de aanleg van nutsvoorzieningen, waar de aannemer geen invloed op kon uitoefenen. Ondanks deze tegenvallers heeft het totale werk maar beperkte achterstand opgelopen.

Slotenbuurt kan weer lang mee

Nu deze ingrijpende werkzaamheden zijn voltooid, kan de Slotenbuurt weer lange tijd mee. In overleg met de bewoners van de buurt zijn extra parkeerplaatsen aangelegd. Daarnaast zijn er nieuwe bomen en beplanting geplant. Het gras van het voetbalveldje moet nog even groeien, maar daar kan straks ook weer op worden gespeeld.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio