14.9 C
De Bilt

Recreatiewoning in Lopikerkapel zes maanden gesloten wegens vondst drugs

Een recreatiewoning aan de Lekdijk Oost in Lopikerkapel is door de gemeente Lopik  voor de duur van zes maanden gesloten, na de vondst van een ruime handelshoeveelheid verdovende middelen en een zeer grote hoeveelheid geld in contanten. Dit is door de politie aangetroffen op 14 juni 2022.

Recreatiewoning

Het sluiten van de recreatiewoning gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet; dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft de recreatiewoning op maandag 15 augustus jl. afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting                           

De recreatiewoning is gesloten tot en met 15 februari 2023. Tot die tijd is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting kan het gevaar voor de openbare orde worden weggenomen en het woon- en leefklimaat herstellen. De eigenaar van de recreatiewoning is vooraf geïnformeerd.

Burgemeester Laurens de Graaf: “Handel in verdovende middelen vormt een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Het woon- en leefklimaat en de sociale en/of fysieke veiligheid van omwonenden worden er door aangetast.”

Tips

De gemeente Lopik en de politie vragen uw hulp. Tips van oplettende buurtbewoners kunnen leiden tot het aantreffen van andere locaties waar wordt gehandeld in verdovende middelen of het oprollen van hennepkwekerijen. Vermoedt u het bestaan van een handelslocatie of kwekerij in uw omgeving? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u een anonieme melding doen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio