19.1 C
De Bilt

Reeën spotten in Polder Achthoven

Zederik – Ga op vrijdag 23 maart tegen de schemering mee met de boswachter van het Zuid-Hollands Landschap op zoek naar reeën. Van 17.30 uur tot 19.30 uur verkennen we de natuur in polder Achthoven bij de Zouweboezem.

Neem een verrekijker mee om ze te ontdekken. In dit rustgebied is de kans zeer groot dat je oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. De boswachter vertelt je tijdens de wandeling over de leefomgeving en het typische gedrag van reeën.

Het dragen van laarzen of waterdichte schoenen en donkere kleding wordt aangeraden. Deze excursie is geschikt vanaf 9 jaar en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Locatie en aanmelden

De excursie start op het parkeerterrein aan de Boezemweg in Lexmond. Meld je op tijd aan via www.zhl.nl/reeen want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Over het Zuid-Hollands Landschap

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Sinds 1934 zorgt het zuid-Hollands Landschap voor groene schatten in de drukste provincie van ons land. Zij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap werken ze aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers werkt men er hard aan om het groen tussen het grijs te laten groeien van 6 naar 10%. Samen maken we Zuid-Holland nog mooier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio