20.7 C
De Bilt

Regenboogweek daagt Woerden uit in 2022

Dit jaar van 8 tot 15 oktober organiseert Coming Out Woerden de 5e Regenboogweek. De groep viert dit lustrum met een prikkelende en uitdagende insteek. Waar de focus eerder op de LHBTI+ doelgroepen zelf lag, zijn de events nu gericht op de dialoog met inwoners, ondernemers en scholen/leerlingen in de stad. Door de verjaardag van Woerden vrijmoedig mee te vieren, komt er ook aandacht voor de eigenheid en uitdagingen van LHBTI+ in onze samenleving.

Vanwege de stadsverjaardag is als thema 2022 gekozen voor ‘650 jaar Out?’. Hiermee wil Coming Out Woerden (COW) eigenwijs duidelijk maken dat LHBTI+ van alle tijden is. En dat deze diversiteit niet altijd zichtbaar mocht zijn, maar zo oud en menselijk is als de mensheid en samenleving oud is.

Regenboogweek

Het programma van de Regenboogweek 2022 omarmt mooie initiatieven in de stad, en combineert ze met vertrouwde events. COW is trots dat dit jaar een mooie samenwerking met het Minkema College van de grond komt met een bijeenkomst en debat over diversiteit in het dagelijks leven.

Galerie Van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat verzorgt een altijd prikkelende expositie met LHBTI+ thematiek tijdens de Regenboogweek. De officiële opening daarvan is op zaterdag 8 oktober. Verder ontbreekt de jaarlijkse Regenboogviering van de Gezamenlijke kerken natuurlijk niet. Die is op zondag 9 oktober in de Lutherse kerk en zal ook thuis te volgen zijn via een livestream. Het thema is ‘Samen-leven uit de bron’. Op dinsdag 11 oktober om 12.00 uur hijst Gemeente Woerden weer de regenboogvlag op de Internationale Coming Out Dag, dit keer bij het Gemeentehuis.

Film ‘El Houb’

Terug van weggeweest is de Regenboogfilm in AnnexCinema. Dit jaar is er een heuse voorpremière van de Nederlandse film ‘El Houb’ van regisseur Shariff Nasr op dinsdagavond 11 oktober. De film is nu al een internationale hit en gaat over de Marokkaans-Nederlandse Karim die terugkeert naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt.

Lezing door Hoo Man Chan

Op donderdagavond 13 oktober organiseert Galerie Van Slagmaat een gave lezing over LHBTI+ kunst door spreker Hoo Man Chan. Het Klooster brengt vrijdagavond 14 oktober ‘Trash Lake’, een vurige dansvoorstelling over seksuele identiteit en diversiteit. “Tell me what makes me a man, or a woman. My sexuality is pure. Why can I embrace myself, but still society is insecure?!” Ongemakkelijk of zelfs taboe? Xclusiv Company durft wel!

COW

Tot slot sluit COW de week af met een Gayzellig borrel voor alle geïnteresseerden bij Park Bredius, op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur. Om na te praten over wat we bereiken en (nog) niet bereiken, wat we normaal vinden en wat (nog) niet, en hoe we verder komen. Volg @ComingOutWoerden op Facebook en Instagram voor updates over het programma en de activiteiten van de Regenboogweek! En steun je de Regenboogweek, hang dan de regenboog- of progress-vlag uit of plak die voor het raam.

COW staat ook open voor mooie aanvullingen op het programma. Heb je zelf een interessant idee of leuk initiatief, laat het weten via comingoutwoerden@gmail.com. Coming Out Woerden is een projectgroep van COC Midden-Nederland. Je leest meer op www.facebook.com/comingoutwoerden en www.instagram.com/comingoutwoerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio