15.9 C
De Bilt

Repair Café in Lopik ook weer in april

Elke maand staan de vrijwilligers van het Lopikse Repair Café voor je klaar. In april op de 1e donderdagmiddag, 7 april. Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je terecht in de Jan Bunnikschool, aan de Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker) in Lopik. Diverse vrijwillige reparateurs staan er klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Kleding en computers

De kledingreparateur is ook weer aanwezig. Hij verricht snel en vakkundig allerhande kledingreparaties. En sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om een laptop of pc die erg traag is geworden of malware aan boord heeft voor reparatie aan te bieden. In het Repair Café wordt getracht vele zaken die het hebben begeven weer nieuw leven in geblazen. En doorgaans met succes. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom.

Weggooien? Mooi niet!

De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten draagt Duurzaam Lopikerwaard bij aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café brengt daar verandering in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio