5 C
De Bilt

Elke maand staan de vrijwilligers van het Lopikse Repair Café voor je klaar. Donderdagmiddag 1 september is er weer de eerste gelegenheid na de vakantieperiode om met te repareren spullen het Repair Café te bezoeken. Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je terecht in de Jan Bunnikschool, aan de Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker). Diverse vrijwillige reparateurs staan er klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Kledingreparateur gezocht

Het Lopikse Repair Café is op zoek naar een handige vrijwilliger/ster die goed uit de voeten kan met een naaimachine voor het verrichten van allerhande kledingreparaties en verstelwerk. Interesse? Meld je aan via info@duurzaamlopikerwaard.nl

Computers

Sinds een paar maanden bestaat ook de mogelijkheid om een laptop of pc die erg traag is geworden of malware aan boord heeft voor reparatie aan te bieden. In het ‘Café’ wordt getracht vele zaken die het hebben begeven weer nieuw leven in geblazen. En doorgaans met succes. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. Weggooien? Mooi niet! De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Repair Café

Door repareren te promoten draagt Duurzaam Lopikerwaard bij aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café brengt daar verandering in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio