8.8 C
De Bilt

RMN start duurzame samenwerking met Kliko

Soest – Naar aanleiding van een Europese aanbesteding is RMN een een duurzame samenwerking aangegaan met Eurobins (Kliko). Kliko levert de volgende 5 jaar de grijze kunststof minicontainers met gekleurde deksels. Hiermee stapt RMN ook over op duurzame containers, zowel in productie en gebruik als in verwerking.

Duurzaam

Kliko levert containers die voor 99,5% bestaan uit gerecycled materiaal. Bij het produceren van de containers komt energie vrij, die het bedrijf gebruikt om de eigen panden te voorzien van verwarming. Containers die niet meer geschikt zijn als inzamelhulpmiddel levert Kliko aan (sport)verenigingen. Zo hergebruikt Kliko met behulp van consumenten de containers op een milieubesparende manier. Eurobins (Kliko) heeft o.a. vanwege deze vorm van duurzaam produceren het ISO 14001 certificaat. Iets wat RMN zeer op prijs stelt.

Aanbesteding

RMN heeft volgens de wet een Europese aanbesteding uitgezet voor de levering van containers, Hierbij stelde RMN een aantal kwaliteits- en duurzaamheidseisen Uiteindelijk is de aanbesteding gewonnen door Eurobins (Kliko)

Nieuwe containers

De kleurstelling van de minicontainers blijft hetzelfde. De voorraad Sulo containers die RMN nog in opslag heeft, maakt RMN eerst op. Inwoners van de RMN-gemeentes krijgen de nieuwe minicontainer pas te zien als de huidige container toe is aan vervanging.

Ondertekenen duurzame samenwerking

Op maandag 24 februari ondertekende RMN officieel het contract met Kliko. Zowel RMN directeur Rob Schram als Kliko directeur Harry Achterberg waren hierbij aanwezig.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio