2 C
De Bilt
dinsdag, 28 maart 2023

Rosalie Koops is eerste kinderburgemeester van Bunschoten

BunschotenRosalie Koops is verkozen tot de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten. Tijdens de finale van de zoektocht naar een kinderburgemeester op vrijdag 25 juni kreeg de scholier de kinderambtsketen omgehangen door burgemeester Melis van de Groep. Het komende schooljaar vertegenwoordigt Rosalie de kinderen in de gemeente en gaat zij zich inzetten voor het thema veiligheid in het verkeer. 

Als kinderburgemeester krijgt zij verder vooral representatieve taken naast de (loco)burgemeester en sluit zij aan bij activiteiten voor kinderen vanuit de gemeente. Daarnaast mag Rosalie regelmatig met de (loco)burgemeester en eventueel de gemeenteraad meepraten over diverse ontwikkelingen. Rosalie Koops: “Ik vind het superleuk dat ik als kinderburgemeester de kinderen in ons dorp mag vertegenwoordigen. Ik heb tijdens de finale al leuke ideeën en plannen van de nieuwe kinderlocoburgemeesters gehoord, maar ik ben ook benieuwd naar ideeën van andere kinderen uit ons dorp. Ik hoop veel kinderen te mogen ontmoeten volgend schooljaar!”

Enthousiast over Rosalie

De jury was enthousiast over de drie finalisten. Burgemeester Melis van de Groep: ‘’We waren het er unaniem over eens dat Rosalie kinderburgemeester moest worden. We zien in haar een hele geschikte vertegenwoordiger voor alle kinderen uit onze gemeente.’’

Rol voor kinderen

Basisscholen uit de gemeente Bunschoten konden de afgelopen periode een leerling uit groep 7 afvaardigen om mee te dingen naar de titel Kinderburgemeester 2021-2022. Alle scholen hebben hier gehoor aan gegeven: er waren elf inzendingen waaruit een jury drie finalisten heeft gekozen. De andere twee finalisten Justus Bos en Jolien Heuveling mogen het komende schooljaar allebei de rol van kinderlocoburgemeester vervullen. De kinderen die zich hebben aangemeld als kinderburgemeester maar niet in de finale stonden, zijn gevraagd of ze willen plaatsnemen in de kindergemeenteraad 2021-2022. 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio