Samen sporten met gewond geraakte collega’s

Rhenen – Op donderdag 5 juli wordt op recreatieterrein Kwintelooyen in Rhenen de zesde editie van de Grebbeberg Masters gehouden. Dit is het sportevenement waarbij defensiemedewerkers schouder aan schouder sporten met (oud-)collega’s, die tijdens het uitoefenen van hun beroep als militair gewond zijn geraakt.

Deelnemers

Aan het sportevenement doen ruim 1.500 defensiemedewerkers mee. Deelnemers kunnen kiezen uit een fietsrondrit (35 km), een ATB-parcours of een estafetteloop (rondes van 3 km). De fietstocht is zo ingericht dat deelnemers naar eigen kunnen een aantal rondes (met daarin Amerongseberg en Grebbeberg) afleggen. De start en finish van alle onderdelen zijn op het recreatiegebied Kwintelooyen.

Invictus Games

In de afgelopen jaren zijn tijdens het uitoefenen van hun beroep veel militairen gewond geraakt. Zij brachten offers voor vrede en vrijheid en verdienen onze erkenning en waardering. Tijdens de Grebbeberg Masters wordt daarom ieder jaar geld ingezameld dat ten goede komt aan de zorg voor gewond geraakte militairen.

Donatiegeld

Dit jaar gaat het opgehaalde bedrag naar het Nederlandse team dat in oktober deelneemt aan de Invictus Games in Sydney, Australië. Met het geld worden onder andere sportfaciliteiten bekostigd om de deelnemers optimaal voor te bereiden. In 2014 zijn de Invictus Games op initiatief van de Britse Prins Harry in het leven geroepen. Dit internationale sportevenement is voor (oud-) militairen die door hun werk als militair gewond zijn geraakt, zowel fysiek als mentaal. In 2020 worden de spelen in Nederland gehouden.

Historische locatie

De naam van het evenement refereert aan de militair historische locatie Grebbeberg. In de meidagen van 1940 werd op deze strategisch gelegen berg hard gevochten tegen de Duitsers. Op deze locatie ligt ook het Ereveld Grebbeberg, waar nog steeds Nederlandse militairen begraven liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img